Dagmaria
Saint Mother-of-God,
pray save us!
Our Lady of Jerusalem
Velkommen til webstedet for "Dagmaria" kultur forening opkaldt efter
Hendes Kejserlige Majestæt Kejserinde af Rusland Maria Feodorovna
Brev til præsten "K" om den globale krise.

"Crisis" - er et græsk ord, som betyder "dom". I Skriften ordet "dom" bliver brugt flere gange. Så, læser vi i Salme: Af hensyn til dette ikke genopliver den onde til dommen (Sal 1, 5). Og videre: Barmhjertighed og dommen synger jeg til Dig, o Herre (Salme 100, 1). Den vise kong Salomon skrev, at hver vil komme til Herrens dom (Ordsprogene 29, 26). Frelseren selv sagde: Fader dommer ingen, men gav hele dommen til Sønnen (Joh 5, 22). Apostlen Peter skriver: Tid til at begynde dom fra Guds hus (1 Pet 4, 17).

Erstat ordet "dom" med ordet "krise" og læs: "Barmhjertighed og krisen synger jeg til Dig, o Herre", "Hver vil komme til Herrens krise", "Fader dommer ingen, men gav hele krisen til Sønnen", "Tid til at begynde krisen fra Guds hus".
Tidlige europæerne, hvis de stød på nogle uheld, brugte ordet "dom" i stedet for ordet "krise". Nu ordet "dom" erstattes af ordet "krise", et klart ord erstattes med et mindre klart ord. Hvis tørken kom, sagde de: "Guds dom", en oversvømmelse - "Guds dom". Hvis en krig startede eller en epidemi - "Guds dom", jordskælv, græshopper og andre katastrofer, er altid det samme - "Guds dom". Derfor, krisen var på grund af tørke, krisen på grund af oversvømmelser, på grund af krige og epidemier. Også i dag ser mennesker på den nuværende finansielle og økonomiske katastrofe som voldgiftsretten af Gud, men ikke kalder det "dom", men "krise". Så vrimler det besvær med dårskab! For, den gang da det forståelige ord "dom" var brugt også grunden, der førte til katastrofen var kendt. Også dommeren, som tilladt det onde, og formålet af ulejligheden var kendte. Efter udskiftning af ordet "dom" med ordet "krise", som er obskure for de fleste, kan ingen forklare noget af, hvad er dets formål og hvor kom det fra. Dette er den eneste forskel mellem den nuværende krise og den krise, der opstår på grund af tørke og oversvømmelser, krige eller epidemier, græshopper eller andre modgang.

Du spørger om årsagen til denne krise, eller om Guds dom? Årsagen er altid den samme. Årsagen til alle af tørke, oversvømmelser, epidemier og andre dårligdomme er den samme som den aktuelle krise - frafald. Synd af frafald forårsagede denne krise. Og Herren har sat det til at vågne op, ædru mennesker, så de kom til deres sanser og vende tilbage til Ham. Krisen er for synder. Faktisk har Herren brugt moderne hjælpemidler for at følge med moderne mennesker, at hjælpe dem: Han slog et slag for banker, børser, det hele finansielle system. Han væltede borde vekselerere rundt om i verden, som Han engang gjorde i templet. Han skabte en hidtil uset panik blandt de handlende og vekselererne. Og alt det for at hovmodige europæiske og amerikanske salvier blev vækket, kom til fornuft og huskede Gud. For de, der forankret i havnen i materiel velstand, huskede sjæle, erkendt sin lovløshed og tilbad Gud den Højeste, den levende Gud.

Hvor længe vil krisen vare? Så længe den arrogante gerningsmændene ikke anerkender sejr af den Almægtige. Så længe folk ikke gætter at oversætte uforståeligt ord "krise" til deres modersmål og ikke udbryde med angrende sukke: "Guds dom!"

St. Nikolai serbiske

Nikolai Velimirovich
Dalslandsgade 12, 6 th, Copenhagen, Denmark dagmaria@dagmaria.dk
Nikolai Velimirovich