Maria Feodorovna Romanova
Velkommen til webstedet for "Dagmaria" kultur forening opkaldt efter
Hendes Kejserlige Majestæt Kejserinde af Rusland Maria Feodorovna
Dagmaria
Saint Mother-of-God,
pray save us!
Our Lady of Jerusalem
Dalslandsgade 12, 6 th, København, Danmark dagmaria@dagmaria.dk
Velkommen til webstedet af kulturelle og historiske samfund "Dagmaria", som er geografisk placeret i Kongeriget Danmark, i København.

En række interessante of logiske begivenheder har medført etableringen af vores samfund. I 2002-2003 det internationale samfund bekymrede nyheder - rester af den russiske kejserinde Maria Feodorovna Romanova skulle bringes fra Danmark til Rusland. Kejserinde Maria Feodorovna (1847 - 1928) - dansk prinsesse Dagmar, gift med kejser Alexander III, var mor til den sidste zar Nikolaj II. Fra 1917 var hun i eksil, selv om det var hendes fædreland - Danmark, og straks døde her i 1928... Oprindeligt skulle genbegravelsen ske i september 2004, men senere var udskudt og blev timet til 140 årsdagen for datoen for Maria Feodorovna afgang fra Danmark til Rusland. "Gode ønsker kommer fra Herren, men viljen at udføre dem kommer fra mand...", og vi, grebet af de gode intentioner, brugte det faktum, at vi opholder os i Danmark - kejserindes hjemland, var heldige at være en del af den store begivenhed.

Paladser, der tidligere tilhørte hendes familie, arkiver og museer, der bevarer gamle fotografier, bøger og breve, kejserindes pårørende, den russiske ortodokse kirke af den hellige Alexander Nevsky i København (bygget i 1883 på initiativ af den russiske tsar Alexander III), mirakuløse "Grædende" Ikon af Gods Moder af Jerusalem, som var begavet til kejserinde Maria Feodorovna i det sidste år af hendes liv, Roskilde Kongelige gravkirke, hvor kejserindens kiste befandt sig siden 1928, de to russiske ortodokse plots i "Assistens" kirkegård i det centrale område af København, hvor blev begravet de trofaste sønner og døtre af Imperial Rusland, hvoraf mange var loyale over for "Kejserinde-Mor" til det sidste minut af sit liv og blev også kaldt "Det Lille Imperial Hof"... Vi er meget glade at illustrere med nogle unikke fotografier og at forklare alt dette på vores site til vores landmænd og de andre, som husker Maria Feodorovna, hendes familie, og som har interesse i Ruslands og Danmarks historie.

Vi ser frem til nye oplysninger, tilføjelser, fælles projekter og forslag fra din side.


Med venlig hilsen,

Kulturhistoriske samfund "Dagmaria"